پورتال جامع سرگرمی و فرهنگی

۳ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

روش تحقیق تاکسونومی



انجام پایان نامه ارشد مدیریت

مقدمه

اصولا آنالیز تاکسونومی عددی یکروش عالی درجه بندی طبقه بندی مقایسه کار های مختلف با توجه به درجه بهره مندی برخورداری آن کار ها از شاخص های مورد تحلیل است . از توانایی های عمده اینآموزش آن است که قادر است تا اینکه دو عمل را در کنار هم انجام دهد : یکی اینکه مجموعه مورد تحلیل را بر اساس شاخص های ارائه شده به زیر مجموعه های همگن تقسیم نماید و دیگر آنکه عناصر اعضاء هر زیر مجموعه همگن را درجه بندی نماید . اینروش همچنین به عنوان مـدل ی شناخته شده در پروگرام ریزی های منطقه ای بیان بوده که دارای فرد دهای وسیع متنوع است .

محدودیت های نحوه تاکسونومی

از عبارت محدودیت هایشیوه آنالیز تاکسونومی عددی این است که در اینروش نوع اطلاعاتی که باید تعیین گردند وابستگی زیاد بسیاری به هدف انجام مطالعه دارند و ضمن اینکه تعداد این اطلاعات نیز اثر بسزایی بر کیفیت درجه بندی می گذارد، به گونه ای که هر چه تعداد این اطلاعات بیشتر باشد و یا اینکه هر چند موضوع این اطلاعات بیشتر توجیه کننده هدف باشد، درجه بندی دقیق تر و عادلانه تر خواهد بود.از طرفی دیگرراهنمای تحلیل تاکسونومی عددی به همه شاخص ها ارزشمند یکسان می نگرد فاقد وزن دهی به شاخص ها در داخـل مدل است که چنانچه تمایل داشته باشیم تا به گاهی از شاخص ها وزن ارزش داده شود درآن صورت داده های مربوط به آن شاخص را بایستی با وزن بیشتر و از ابتدای کار وارد مـدل کنیم.

تاریخچه روش تاکسونومی

آنالیزتاکسونومی عددی برای نخستین بار توسط آدانسون[1] در سال 1763 میلادی پیشنهاد گردید اما مدت ها به طول انجامید تا در اوایل دهه 1950 میلادی عده‌ای از ریاضی دانان لهستانی ارزش اینروش را دریافته و به بسط و گسترش این نظریه پرداختند.پس در سال 1968 میلادی اینشیوه بوسیله پروفسور زیگنانت هلویک از مدرسه عالی اقتصاد روکلا[2] به عنوان وسیله ای برای طبقه بندی تعیین درجه گسترش یافتگی بین ملل مختلف در یونسکو (سازمان علمی فرهنگی ملل متحد) بیان گردید که تهم اکنون به عنوان مدل شناخته شده ای مورد استفاده قرار گرفته است اخیرا آن را جهت تعیین اولویت ها رتبه بندیبقیه کار های وسیع اقتصادی و در بخش های گوناگون نظیر صنعت و کشاورزی به کار می برند.

تکنیک اجرایی آنالیز تاکسونومی عددی

تکنیک مورد بحث دارای چندین وهله عملیاتی است ازآن جائیکه در عمل کمتر با فضای بعدی سر و کار داریم به مفهوم کمتر اتفاق می افتد که طبقه بندی را بر اساس یک شاخص یا خصوصیت واحد انجام دهیم، به ارائه محیط تاکسونومیک چند بعدی می پردازیم.

در ابتدای کار فرض می کنیم قرار است که تعداد n کار مختلف را بر طبـق m شاخص مورد نظر و معرفی شده، طبقه بندی درجه بندی کنیم:

مثلاً چهار شهر(مهاباد،خوی،پلدشت،اشنویه)را از نظر میزان برخورداری یا محرومیت از شاخص های روش ی، بهداشتی، اقتصادی،... رتبه بندی می کنیم که کدام برخوردارتر و کدام یک محروم ترند؟

وهله اول: تشکیل ماتریس داده ها

در این وهله ماتریسی را برای هر کدام از کار ها با توجه به شاخص های مورد تحلیل طراحی کرده به گونه ای که ابعاد ماتریس n.m بوده به مفهوم این ماتریس به تعداد کار های مورد ارزیابی سطر و به تعداد شاخص ها(m ) ، ستون داشته باشد. به عنوان نمونه عنصر Xn.m در این ماتریس نشان دهنده شاخص m ام از کار n ام است . پس مشاهده می گردد که هر سطر این ماتریس مربوط به کار مجزا هر ستون نیز مربوط به یک شاخص ویِژگزینشه است . از آن جا که هر کدام از این شاخص ها می توانند واحدها و مقیاس های مفرق از یکدیگر باشند ، لذا در راستای حذف دخالت مقیاس های مفرق بر نتایج کار از داخـل مد وارد وهله دومروش تحلیل آنالیز تاکسونومی عددی می شویم.

وهله دوم: تشکیل ماتریس استاندارد

با توجه به آن که شاخص ها با واحد های مختلف سنجیده می شوند، لذا جهت حذف تاثیر این واحد ها جایگزینی مقیاس واحد و همین طور حذف تاثیر مبداء ، ابتدا میانگین و انحراف معیار ستون ها (شاخص ها) را به دست آورده و پس کمیت استاندارد Zij را محاسبه می کنیم: در گام اول معدل ستون ها را بدست می‌آوریم .

در گام بعدی انحراف معیار جهت هر ستون از ماتریس Xij را بدست می آوریم .گام سوم آن است که عضو های استاندارد شده ماتریس Xij جهت همسان سازی اطلاعات تولید و ساخته شده در قالب ماتریس نو ی به نام ماتریس استاندارد را تشکیل دهیم که از طریق فرمول زیر قابل محاسبه است : ماتریس Z نیز ابعاد n . m است . یک ماتریس استاندارد است .چون با تغییر متغیر، مقیاس های مختلف شاخص ها به مقیاس واحد تبدیل شده است.روشن است که از لحاظ آماری معدل هر ستون ماتریس استاندارد شده Z مساوی صفر و انحراف معیار آن مساوی است.

با داشتن ماتریس استاندارد Z ، قدم بعدی بدست آوردن میزان اختلاف و یا فاصله دو نقطه از نقطه دیگر ( 1 و 2 3 و ... n ) جهت هر کدام از m متغییر یا شاخص است که حاصل آن تشکیل ماتریس فواصل است . ( منظور از نقطه همان کار مورد ارزیابی ، در مطالعه مورد نظر است ) .

وهله سوم: تشکیل ماتریس فواصل

در این وهله با توجه به اعداد استاندارد شده در ماتریس استانداردZ ، فواصل مرکب را بین کار های مختلف n گانه ، برای شاخص های m گانه به صورت زیر به دست می آوریم.

در صورتی که فاصله کار ها را دو به دو به دست آوریم ،در آن صورت ماتریس فواصل مرکب به دست می آید.

چون ماتریس فواصل ماتریس قرینه است می توان نتیجه گرفت این ماتریس متقارن بوده و قطر آن مساوی صفر است.ضمن اینکه ماتریسی مربع با ابعاد n.n است .عضوهای این ماتریس فاصله ترکیبی هر کار را از کار دیگر نشان می دهند و در هر سطر این ماتریس کمترین میزان نشانگر کوتاه ترین فاصله بین آن کار بابقیه کار ها و یا بیشترین نزدیکی است .

وهله چهارم: تعیین کوتاه ترین فواصل

هر عنصر ماتریس C نشانگر فاصله بین هر دو کار در شاخص مورد نظر است.در این ماتریس در هر سطر کوتاه ترین فاصله بین دو کار را معین کرده و در ستون جداگانه ای (برای مثال ستون d ) می نویسیم.سپس ، میانگین و انحراف معیار کوچکترین فواصل هر سطر یعنی همان ستون dرا محاسبه می کنیم. حال برای آنکه کار های همگن را معین نمائیم، فواصل میزان بالا (d +) حد پائین (d -) را طبق رابطه، محاسبه می کنیم:

d(+) = d + 2Sd

در این وهله کار هایی که حداقل فواصل آن ها مابین دو میزان بالا پائین باشد ، همگن بوده و در یک گروه قرار می گیرند. چنانچه حداقل اختلاف بین دو کار بیشتر از میزان بالا یا کمتر از میزان پائین باشد، در این صورت کار های فوق به غیر همگنی می بایست حذف گردند.

وهله پنجم: رتبه بندی کار های همگن از لحاظ معیارهای مورد ارزیابی

اگر در این وهله تمام کار ها در گروه همگن قرار نگیرند، در این صورت ماتریس داده ها را برای کار های همگن تشکیل می دهیم ، پس استاندارد کرده در ماتریس شاخص های استاندارد شده، جهت تک تک شاخص ها، مورد ایده آل را در نظر گرفته پس ازپیدا کردن مقادیر ایده آل برای تک تک کار ها ، “برخورداری مطلوب” برای هر کار را محاسبه می کنیم.گزینش میزان ایده آل بستگی به نوع شاخص های مورد ارزیابی دارد به نحوی که چنانچه جهت شاخص های انتخاب شده مثبت باشد یعنی چنانچه میزان شاخص هر چه بیشتر باشد برخورداری بیشتر را نشان دهد ، بزرگترین عدد هر ستون را به عنوان ایده آل در نظر می گیریم و چنانچه جهت شاخص بد باشد ، عدد بزرگتر نشانه عدم برخورداری است ، لذا کوچکترین میزان را به عنوان میزان ایده آل گزینش می کنیم.

وهله ششم: محاسبه درجه برخورداری کار های همگن

در این وهله شاخص تلفیقی به نام “درجه برخورداری” معرفی می گردد که دامنه محدودی داشته باشد و بین مقادیر صفر و یک قرار می گیرد. هرچقدر fi به صفر نزدیکتر باشد ، کار مورد نظر برخوردارتر هر قدربه نزدیکتر باشد، نشانگر عدم برخورداری کار مربوطه است .که با توجه به این درجه برخورداری می توان کار ها را با توجه به شاخص های مورد تحلیل رتبه بندی و اولویت بندی نمود.

  • ممد لج
  • ۰
  • ۰



دانلود آهنگ

ترانه و شعر آهنگ داد بیداد امید جهان

دو سه روزه که دلوم دیگه پابند و اسیره دله ما غرقه تماشا تو پی عشقه تو گیره
وقت ی میخندی درو رو غصه میبندی بسیار زیاد ناز داری چرا تو دل نمیبندی
این دلوم واست میمیره فکرت از سرم نمیره منوم که دل به تو دآدم همونی که سر به زیره
مو بیداروم تو که خوابی خوابی هر لحظه بیتابی
یه نگاهی یه جوابی جوابی واسه یه عشقه نابی
مو بیداروم تو که خوابی خوابی هر لحظه بیتابی
یه نبعضی یه جوابی جوابی واسه یه عشقه نابی
تکست آهنگ داد و بیداد امید جهان
شب که میشه لب ساحل میشینم به راه تو
تا تو رد بشی از اینجا ببینوم نگاهتو
دلوم از دوریه تو میدونی خسته شده دیگه طاقت نمیاره به تو وابسته شده
داد بیداد منو نمیخواد , داد بیداد منو نمیخواد دیگه منو نمیخواد
ای داد بیداد دیگه منو نمیخواد , ای داد و بیداد گمونوم برده از یاد
مو بیداروم تو که خوابی خوابی هر لحظه بیتابی
یه نبعضی یه جوابی جوابی واسه یه عشقه نابی
مو بیداروم تو که خوابی خوابی هر لحظه بیتابی
یه نبعضی یه جوابی جوابی واسه یه عشقه نابی
**

  • ممد لج
  • ۰
  • ۰



خرید تاج گل

مارچوبه(asparagus) گیاهی است مغذی که از 2000 سال پیش جهت تزئین دارو استفاده می ‌شده است.

منشا آن منطقه ی مدیترانه ی شرقی است و از آن جا به تمام نقاط جهان راه یافته است.

از نظر طب گذشته ایران، مارچوبه گرم خشک است.

مارچوبه سرشار از منیزیم، نیاسین، فمسافرت ، پتاسیم، ریبوفلاوین، سلنیوم، تیامین، روی، فیبر و ویتامین‌های A، B، C E می ‌باشد.

این گیاه منبع زیاد خوب ی از فولات است؛ 100 گرم مارچوبه ی تازه حاوی دو گرم فیبر، 756 میکروگرم ویتامین A، 6/5 میلی‌ گرم ویتامین C و 52 میکروگرم فولات است

مارچوبه برای رفع خواب آلودگی صبحگاهی

محققان در پژوهش دریافته‌ اند که عصاره ی مارچوبه حاوی اسیدهای آمینه مواد معدنی است که می ‌تواند حالت خواب آلودگی کسالت را برطرف نماید از سلول های کبدی در مساوی مواد سمی حفاظت نماید.

مارچوبه در عین حال ویژگی ضد سرطانی، ضد قارچی ضد التهابی دارد و ادرار آور است .

شرح این پژوهش در مجله ساینس فود منتشر شده است.

مارچوبه و کاهش وزن

هر 100 گرم مارچوبه تنها 20 کیلوکالری انرژی دارد بدین ترتیب جایگزین زیاد عالی برای بین وعده های پُرکالری است.

مارچوبه باعث افزایش متابولیسم بدن شده به عنوان یک چربی ‌سوز، به لاغری شما یاری می نماید .

مارچوبه، تقویت کننده ی قلب‌

فولات اساسا جهت سلامت سیسـتم قلب و عروق لازم و ضروری است.

کمبود فولات باعث ایجاد خطر حمله ی قلبی بیماری های قلبی عروقی می‌ شود.

فولات مسئول تبدیل هموسیستئین به سیستئین است که تجمع آن در دیواره‌ های رگ ها باعث تصلب شرائین می ‌شود. با میل کردن وعده مارچوبه، 66 درصد نیاز روزانه بدن به فولات تامین می ‌شود.

جهت تسکین آرامش قلب می توانید از دم کرده ی مارچوبه مصرف بکنید . دم کرده ی مارچوبه را به این صورت تولید و ساخت بکنید : چند شاخه مارچوبه را در داخل لیتر آب جوش بریزید میزان ی راضرر ه و جعفری به آن اضافه بکنید بگذارید به مدت 5 دقیقه دم بکشد. از این دم کرده به میزان 2 تا 3 فنجان در روز بنوشید.

مارچوبه و دیگر خاصیتهای مفید آن

* مارچوبه به دلیل غنی بودن از فولات، برای بانوان باردار بسیار زیاد مفید است؛ زیرا فولات برای پیشگیری از نقص لوله ی عصبی ناهنجاری های مغز نخاع لازم است و کمبود آن باعث زودتر به جهان آمدن نوزاد، کم شدن وزن شدید و بیشتر شدن نکردن نوزاد تازه متولد شده، می گردد.

* مارچوبه ادرار آور است جهت چه که منبع زیاد بهتر ی از پتاسیم(202 میلی گرم در 100 گرم آن) و میزان کمی سدیم (2 میلی گرم در 100 گرم آن) است. این ویژگی مُدر بودن مارچوبه به تنظیم فشارخون کمک می نماید .

* میل کردن مارچوبه دید چشم را تقویت می‌ نماید .
* جهت تقویت قوت جنسی مفید است‌.
* ضعف مثانه را برطرف می ‌کند.
* ملین است یبوست را برطرف می ‌کند.
* تب بُر است‌.
* مارچوبه جهت افرادی که کم خونی دارند مفید است. این گیاه به ساختن گلبول‌ های قرمز خون نیز کمک می ‌کند.
* مارچوبه به ویتامین های مفید ی که دارد جهت تقویت حافظه نیز مفید است.

خرید، مراقبت پخت مارچوبه

به زمان خرید در پی ساقه‌ های سبز روشن باشید. شاخه ‌های مارچوبه ی تازه، راست نرم بوده و جوانه های آن نباید باز شده باشد و اگر فلس‌ های نوک آن باز باشد نشانه ی این است که گیاه مدت بسیاری مانده کهنه شده است.

برای مراقبت مارچوبه، آن را در پارچه های مرطوب بپیچید پس در کیسه ی پلاستیکی قرار داده و در یخچال مراقبت بکنید ؛ زیرا گرما و خشکی، آن را از بین می ‌برد. مراقبت مارچوبه به این ترتیب به اضافه حفظ ویتامین ‌های موجود در آن، به حفظ حالت تردی آن یاری می ‌کند.

مارچوبه در دمای صفر درجه سانتی ‌گراد، تمام محتوای اسید فولیک خود را به مدت دو هفته و 90 درصد ویتامین C را تا پنج روز حفظ می ‌کند. در گرما اطاق، مارچوبه 75 درصد اسید فولیک اش را در مدت سه روز و 50 درصد ویتامین C را تا 24 ساعت از دست می ‌دهد.

مارچوبه ی پخته

پختن مارچوبه باعث به پدیدار شدن تغییراتی در آن می شود؛ کلروفیل، رنگدانه ای که باعث سبزی گیاهان می ‌شود، به اسید حساس است.

با پختن مارچوبه، کلروفیل آن با اسیدهای موجود در آن یا در آب پخت واکنش شیمیایی داده، فئوفتین تشکیل می‌ دهد که به رنگ قهوه‌ای است. در نتیجه مارچوبه ی پخته، رنگ زیتونی دارد.

با افزایش سرعت پخت می ‌توان از این واکنش پیشگیری کرد زمانی جهت واکنش کلروفیل و اسیدها باقی نگذاشت یا آن که می ‌توان مقادیر زیاد آب را به کار برد تا اسیدها رقیق شوند راه سوم این است که در ظرف را برداریم تا اسیدهای فرار از آن خارج شوند که اما دو راه انتها توصیه نمی شود، زیرا به این ترتیب مواد مغذی نیز به هدر می رود.

فرآیند پخت بافت مارچوبه را نیز تغییر می ‌دهد. به طوری که محتوای آب سلول ‌ها خارج شده و شکل آن ها به هم می ‌ریزد. اضافه کردن نمک به پخت این روند را نماید می ‌کند.

دقت بکنید

* افرادی که مبتلا به محدودیت عملکرد کلیه ها هستند نبایستی از این سبزی به میزان زیاد، استفاده کنند؛ برای چه که مصرف مارچوبه در افراد مبتلا به این عارضه باعث افزایش میزان اسیداوریک و در نتیجه ظهور نقرس می شود.

* مد نظر داشته باشید که مصرف مارچوبه در افرادی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشویِژگزینشه عصبی توصیه نمی شود.

* مارچوبه همچنین جهت مبتلایان به روماتیسم سنگ کلیه بهتر نیست.

* میل کردن مارچوبه با داروهای ضد انعقاد، که نقش رقیق ‌سازی انحلال لخته‌ های خونی را بر عهده دارند، تدرون می‌ نماید ؛ زیرا سرشار از ویتامین K است که به انعقاد خون کمک می ‌کند.

  • ممد لج